Vogeltongetjes soep is een gekruide tomatensoep met pasta in de vorm van vogeltongetjes. Het is ontzettend lekker en erg simpel om te maken. In het Marokkaans noemen we het lsen tir oftewel vogeltongetjes – omdat de vorm van de pasta op vogeltongetjes lijkt.
WAT HEB JE NODIG
200 gram blokjes rund of lamsvlees
2 eetlepels zonnebloemolie/olijfolie
1 ui
2 tomaten
3 eetlepels tomatenpuree
½ bos peterselie
½ bos koriander
Zout naar smaak
1 eetlepel gemberpoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel kurkuma
½ tot 1 theelepel ras el hanout
1 soepkom vogeltongetjes pasta
2 a 3 liter water
BEREIDINGSWIJZE
Snijd het vlees in kleine blokjes. Bak in een soeppan het vlees bruin en voeg de fijngesneden uien toe en fruit die even mee. Tijdens het omscheppen voeg je de fijngesneden tomaten, koriander, peterselie en tomatenpuree erbij. Terwijl dit prutje aan het koken is voeg je de kruiden erbij en giet je als laatst het water toe tot de pan bijna vol zit. Laat het een uur koken op een middelmatig vuurtje.
Als de tomatensoep naar wens is, gooi je de vogeltongetjes pasta erbij. Roer af en toe om plakken te voorkomen en laat de pasta op een zacht vuurtje garen.
TIPS
- Gebruik niet te veel vogeltongetjes pasta, een tot anderhalve kom is meer dan voldoende! Het zet uit waardoor je soep dik wordt.
- Je kunt de tomaten, koriander en peterselie in een keukenmachine (hakmolen of blender) fijn malen.
- Persoonlijk gebruik ik geen saffraan, dit is wel gebruikelijk in de Marokkaanse keuken.
- Je kunt altijd meer kruiden toevoegen die je lekker vindt zoals fenegriek, komijn, kaneel en rode paprika poeder.
- Laat het op een zacht vuurtje gaar worden, anders koekt de pasta aan!
- Warm serveren.
4 reacties
Heerlijke soep! Vanavond hebben we het gegeten en het was heerlijk.
Besaha!
[…] september 21, 2016september 21, 2016 […]
Lijkt me erg lekker deze soep! Ben dol op de Marokaanse keuken.