Er gaat niets boven een groot glas vers geperst zelfgemaakte citroenlimonade op een hete zomerse dag. Het is het ultieme verfrissende drank om dorst te lessen na een lange dag vasten. Binnen 10 minuten heb jij jouw verfrissende citroenlimonade gemaakt.
WAT HEB JE NODIG
Voor de siroop:
Citroenrasp van 1 citroen
175 ml water
6 theelepels suiker
Voor een kan limonade:
Geperste citroensap (3-4 geperste citroenen)
750 ml water
ijsblokjes
citroenschijfjes ter garnering
BEREIDINGSWIJZE
We beginnen met het maken van de siroop, giet de 175 ml water en de suiker in een steelpan. Voeg hierbij de geraspte citroenschil en laat het op een laag vuur koken terwijl je af en toe roert. De siroop is klaar als de suiker volledig is opgenomen in het water. Schenk de siroop in een kan en giet de sap van de citroenen en de water erbij. Zet het nadat het afgekoeld is in de koelkast.
Serveer met wat schijfjes citroen en ijsblokjes!
TIPS
- Was en boen de citroen grondig schoon onder warm water voor je het raspt
- Je kunt meer of minder suiker toevoegen
- Je kunt het ook zonder suiker maken. Schenk de geperste citroensap in 1 liter water en gooi er wat muntbladeren bij
- Je kunt ook andere soorten vruchten en smaakcombinaties gebruiken
- Gebruik een rietje om je tanden tegen citroenzuur te beschermen
2 reacties
Ik ben dol op citroenlimonade. Ik maak soms de makkelijke versie: dan pers ik een citroen of een limoen uit en dat meng ik dan met water en ijsblokjes. Als ik niet lui ben, gooi ik er ook muntblaadjes bij. Echt heerlijk, veel lekkerder dan die zoete frisdranken.
Heerlijk ik heb het de afgelopen week ook bijna elke avond gemaakt! Ideale dorstlessende.