Ik bak vaak een red velvetcake, een fluweelzachte rode cake. Vroeger dacht ik altijd dat het ontzettend ingewikkeld was om zoiets te bakken maar het klinkt en ziet er op foto’s gecompliceerder uit dan het is.
Ik gebruik al jaren precies hetzelfde recept en heb nog nooit een andere geprobeerd, het is echt onze favoriete cake en wil het jullie zeker niet onthouden.
Ingrediënten
Porties: 12
- 250 gr boter, op kamertemperatuur
- 600 gr suiker
- 6 eieren
- 2 eetlepels rode voedingskleurstof
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 375 gr bloem
- 250 ml karnemelk
- 1 theelepel vanille-extract
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel baksoda
- 1 eetlepel azijn
Glazuur
- 2 pakjes (van 200 gr) roomkaas
- 350 gr witte chocola
- 250 gr boter, op kamertemperatuur
Bereidingswijze
Voorbereiding: 45min › Bereiding: 25min › Klaar in:1uur10min
- De oven voorverwarmen op 170°C. 3 ronde bakvormen van 20 cm doorsnee invetten en met bloem bestrooien.
- In een grote kom 250 gr boter met suiker romig opkloppen. De eieren 1 voor 1 toevoegen en goed kloppen. Meng de kleurstof met de cacao en voeg dit toe.
- Afwisselend bloem en karnemelk toevoegen. Vervolgens vanille en zout.
- Baksoda met azijn mengen en voorzichtig door het beslag roeren. Niet teveel mengen.
- Het cakebeslag over de 3 bakvormen verdelen en 25 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Laten afkoelen.
- Voor het glazuur van witte chocola en roomkaas: de witte chocola smelten en lauw laten worden. In een grote kom de roomkaas luchtig opkloppen. Geleidelijk de gesmolten chocola en zachte boter erdoor kloppen tot het geheel de consistentie van slagroom heeft. Vervolgens de cake vullen en glaceren.
Bron van dit recept heb ik van: http://allrecipes.nl/recept/747/red-velvet-cake.aspx
6 reacties
Oh dit wil ik nog eens maken! Ziet er in ieder geval erg lekker uit!
Dank je wel!
Ik heb nog nooit zelf red velvet cake gemaakt, maar het ziet er echt zo mooi en lekker uit.
Het is echt ontzettend makkelijk dus ik zou zeggen probeer het eens je zult geen spijt krijgen!
Assalamu aleykum,
Je cake ziet er heerlijk uit. Ik wil hem ook al heel lang maken, maar omdat ik net als jou in Marokko woon, vind ik het altijd moeilijk de juiste ingrediënten te vinden. Waar haal jij je baksoda, roomkaas en witte chocolade vandaan? Welk Marokkaans merk gebruik je daarvoor? Alvast bedankt!
Wa alaikoem asssalam, mashaa Allah wat leuk dat je ook in Marokko woont! Ik gebruik altijd jebli als roomkaas (2 bakjes zijn voldoende), baking soda kun je bij de apotheek kopen, ja ik weet het – het is een beetje raar maar het is gewoon hetzelfde, het kost 6 dh en in de supermarkten heb je bij de bakgedeelte witte chocolade, je hebt goedkope varianten en wat duurdere. Nu haal ik het om eerlijk te zijn in Melilla bij de Lidl, maar voorheen gebruikte ik van het merk Macao. Het kan trouwens zijn dat je in winkels die bakspullen verkopen ook baking soda kunt vinden. Veel succes!