3 eiwitten
3 eetlepels suiker
1 zakje vanillesuiker
350 gram mascarpone
Pak lange vingers
300 ml sterke koffie (oploskoffie, senseo, espresso, wat je zelf lekker vindt.)
2 eetlepels cacao
Klop de eiwitten met de suiker au bain marie (in een kom – in een pannetje met heet water). Voeg in gedeelten de vanillesuiker. Als het stijf is stop je met kloppen. Meng dan de mascarpone goed door het geklopte eiwit.
Dip de lange vingers in de koffie en leg ze in je schaal. Maak ze niet te nat. Je kunt ze precies naast elkaar leggen maar ook met wat ruimte ertussen. Je kunt ook leuke glaasjes of ijscoupes gebruiken.
Schep het mascarponemengsel over de lange vingers en leg weer een laagje lange vingers op je mascarponemengsel. Tenslotte eindig je met een laagje mascarpone.
Strijk de bovenkant glad, ik heb het een beetje grof gelaten omdat ik dat effect wel leuk vond.
Bestuif het licht met cacaopoeder, dit kan meteen maar dit kan ook vlak voor het serveren.